Du var kanskje ett av «ofrene» da studentene Synne Fossheim. Veronica Lie, Mari Kristin Baardvik, Ola Sangnes, Andreas Kleppe og Magnus Gimle utfordret hamarsinger til å sortere en haug med søppel på Stortorget denne uka?

Førsteårsstudentene som senere skal undervise i 5.- til 10. klasse hadde valgt nettopp søppelsortering som konkret emne når de skulle velge et tema fra FNs bærekraftsmål.

– De aller fleste var ganske flinke, og de mente at de var ganske bevisste på å sortere søppel hjemme, sier Veronica Lie.

– Barna var kanskje aller flinkest, sier Andreas Kleppe.

Men de hadde lagt inn noen små feller:

– Sjampoflasker som ikke var skylt, for eksempel. De fleste visste ikke at den da skal i restavfall, sier Mari Kristin Baardvik.

Hårspray var det også flere som hadde problemer med, det var ikke mange som la den i farlig avfall. Lyspærer var det også flere som var usikre på.

Prosjektet på Stortorget ble både fotografert og filmet, og studentene skal denne uka presentere prosjektet på skolen. Også flere av de andre studentgruppene har valgt søppel som tema.

– Jeg tror jeg er blitt mer bevisst på å sortere søppel etter dette, sier Synne Lie, og får nikk fra de andre.

– Det er jo bare å gjøre det. I Hamar har jo folk dunker så en behøver ikke fra på gjenvinningsstasjonen engang, sier Mari Kristin Baardvik.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00