Hvor vanskelig kan det være, tenker du kanskje? Det er noe vi gjør, alle sammen, uten kanskje å tenke så nøye over.

– Hvis du ser et lite barn som puster, så ser du hvordan det puster helt ned i magen. Men ett eller annet sted i livet vårt så slutter vi å puste slik. Det er det jeg lærer bort, å finne tilbake til den naturlige måten å puste på, forteller Ann Christin Hansen Løberg.

Les også Løbergs HAblogg "Pustens effekt" her!

Hun har selv erfart hvordan kroppen stoppet opp på grunn av stress. Ann Christin, som egentlig er fra Østfold, slo seg ned i Øvre Vang for 28 år siden. Hun er utdannet frisør og drev frisørsalongen på Slemsrud i sju år før hun møtte veggen. Angst og psykiske problemer holdt henne utenfor arbeidslivet i flere år. Men så, gjennom en venninne, startet hun på en utdanning med vekt på bevissthet omkring tankemønstre.

Derfra fattet hun interesse for pusteteknikk, og høsten 2017 sto hun med papirer på at hun er veileder innen pusteteknikk, den eneste med akkurat denne utdanningen i Hedmark og Oppland. I 2017 og 2018 var hun med i et pilotprosjekt i Hamar og Løten kommuner, og hun holder flere kurs. Nå er hun endelig klar i egne lokaler på småbruket i Øvre Vang, og der tar hun imot enkeltklienter.

– Jeg har klienter i alle aldre, sier Ann Christin, som er veldig opptatt av at hun lærer bort pusteteknikker som ikke tar lang tid i en travel hverdag, men som kan gi deg tilbake energi og overskudd.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.