Denne uka er Hamar domkirke blitt utstillingslokale for lokal kunst. 12 kunstnere har gitt flotte bilder som bidrag til at domkirka skal få sitt nye etterlengta orgel. De 12 bildene skal inngå i en fødselsdagskalender, og inntektene skal gå til nytt orgel. Og ikke nok med det: alle som kjøper kalender er med i trekningen om de originale bildene.

– Det er flott at kirka og kulturlivet kan stå skulder ved skulder om denne saken, sier domkantor Trond Våge.

Åpnes lørdag

Lørdag 10. november blir det åpning av utstilling og salg av kalendre, og det blir også et musikalsk innslag i kirka.

De lokale kunstnerne som har gitt bilder til utstillingen og kalenderen er Bjørnulf Dyrud, Jon Olav Helle, Finn Åge Andersen, Tove Cathrine Andersen, Åse Frøyshov, Inge Iversen, Kari Bjertingstad, Odd Willy Løvbakke, Ann Avranden, Roar Kjærnstad, Anna Louise Andersen og Inger Helene Hodøl. I kalenderen er det en presentasjon av kunstnerne, og de vil også få noen av bildene sine utstilt bakerst i domkirka.

Det er Erik Jacobsen, aktivt medlem av orgelkomiteen, som har tatt initiativ til kunstkalenderen og som har fått kontakt med kunstnerne. Magnus S. Jacobsen har sørget for å avfotografere bildene til kalenderen.

Bok-overskudd

Også overskuddet av boka «Nabolaget», etter kåseriene til Per-Øivind Sandberg, skal gå til finansieringen av det nye orgelet.

Det er nå like før det inngås kontrakt om det nye orgelet i domkirka. Av de 13 orgelentreprenørene som deltok i konkurransen om kontrakten, falt valget på den sørtyske entreprenøren Weimbs Orgelbau. Budsjettet er på 9,5 millioner kroner. Håpet er at orgelet skal være på plass i 2022, men Trond Våge skulle gjerne ha hatt det enda tidligere.

Orgelkomiteen har forpliktet seg til å skaffe to millioner kroner til det nye orgelet. Så langt har de fått løfte om et større tilskudd fra Sparebank 1 Østlandet, de har holdt en rekke konserter og har hatt innsamlinger. Men det mangler fremdeles en god del på å nå målet på to millioner.

– Jeg mener jo at både kalenderen og Nabolags-boka må være flotte julegaver i år, sier domkantor Trond Våge.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00