Hamar kommune deler annethvert år ut sin egen byggeskikkpris. Formannskapet bestemte onsdag at Hamar kulturhus, tegnet av det danske arkitektfirmaet Vandkunsten, skal få prisen for 2017. Entreprenørfirmaet Martin M. Bakken hadde hovedentreprisen.

Urban fortetting

Dermed fulgte de innstillingen fra en enstemmig jury for byggeskikkprisen. Årets tema for prisen var «urban fortetting».

Hamar kulturhus sto ferdig ved årsskiftet 2013/2014. I begrunnelsen fra juryen heter det at bygningen bidrar sterkt til aktivitet og liv i byen.

– Selvsagt på grunn av funksjon, men også gjennom utformingen, for eksempel ved at store deler av den er ganske transparent og viser fram det indre livet og ved at det er flott å se og oppleve byen utenfor fra inne i bygningen, skriver juryen.

Klok bygning

De mener Hamar kulturhus er en klok bygning, det er urban fortetting gjort på en klok måte. Dessuten at Hamar kulturhus er en vellykket fylling av et tomrom i byen.

Prisen består av en plakett, diplom og hederlig omtale. Også i 2009 ga kommunen byggeskikkprisen til et eget byggeprosjekt. Den gangen var det Greveløkka skole som fikk prisen. Prisvinnere i tidligere år, er for eksempel Melkefabrikken, Trehørningen energisentral og generasjonsboligen til Villa Riise på Domkirkeodden.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.