Nå retter datteren til den eldre kvinnen kritikk mot Sørenga Borettslag på Hamar vest, som hun mener har et ansvar for å sørge for å garantere at det er trygt for de eldre og ferdes utenfor boligblokkene. Det var en løs steinhelle rett utenfor inngangspartiet som førte til at 74-åringen fra Stange gikk over ende.

– Siden det bor så mye eldre folk der, burde vaktmesteren sjekke sånt jevnlig, sier datteren Liz Gitte Johnsrud.

tre brudd

Det var lørdag 15. juli den eldre kvinnen fikk erfare at det fort kan gå galt. Etter en koselig aften borte i besøk, endte kvelden i bakken med et smell, rett utenfor boligblokka i Kristian Bakkens Veg på Hamar vest. Den løse steinhellen vippet rundt da 74-åringen tråkket på den, noe som førte til at hun mistet fotfestet og falt. Møtet med asfalten førte til brudd i begge armene og i den ene foten. I tillegg fikk hodet en kraftig trøkk, med indre blødninger som resultat.

– Det var veldig vondt, jeg fikk juling over alt, beskriver kvinnen til HA.

– Det er vondt

På grunn av sin forslåtte tilstand ønsker hun ikke å stå fram med navn eller bilde. 74-åringen hadde på seg briller da hun falt, og disse ble knust inn i ansiktet. Ribbeina er også kraftig forslått.

Hun ble først sendt til sykehus i Elverum, og senere flyttet til Ottestad helse og omsorgssenter.

– Det er vondt, men jeg er oppe og greier å spise, beskriver den uheldige kvinnen.

Nå håper datteren at borettslaget er ekstra oppmerksomme, slik at lignende hendelser som 74-åringen har vært igjennom kan unngås i framtiden.

– Hun hadde litt flaks og. Hun blødde ganske mye, men det kom tilfeldigvis forbi en hjemmesykepleier som sa: du må rett på legevakta, beskriver datteren Liz Gitte Johnsrud.

STENHELLEN ER FJERNET

Styreleder Eldar Rudolfsen i Sørenga borettslag forteller til HA at både styremedlemmer og vaktmester ofte tar en runde i området for å sjekke at ting er på stell.

– Og når beboerne oppdager ting, så er de flinke til å si ifra. Vi fikser ting så fort vi rekker, sier Rudolfsen.

Han mener kvinnen som falt har hatt maks uflaks, og forteller at den løse hellen nå er fjernet for å forhindre nye uhell.

– Vi prøver så godt vi kan å legge godt til rette både for eldre, småbarnsforeldre og små barn som bruker dette området, sier borettslagslederen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.