Bambini er bare en av mange barnehager som du nå kan møte på vandring rundt i byen. Og det skal ikke så veldig mye til for at det skal bli en hyggelig tur for 14 to-treåringer. Denne dagen var det tydeligvis nok med Mjøsa og ei hel strand med stener.

– Det er faktisk årets tur ned til Mjøsa. Det har vært så kaldt tidligere, men i dag var det sol så da dro vi hit, sier pedleder i Bambini Montessori barnehage, Line Holmen Mosether.

Men både barn og voksne her er vant til å være ute på tur. Hver torsdag er det turdag, uansett vær. – Den siste tiden har vi gått på turer i Bondesvea og i Ankerskogen, så vi får sett mye, sier Line.

Helt nede i strandkanten er flere toåringer i full gang med å flytte mjøsstranda ut i Mjøsa – stein for stein.

– Moro, sier de og ler godt for hver stein som blopper uti. Og de har kastet veldig mange.

Lenger oppe på stranda sitter Anca Stuian og fletter løvetannkranser med beundrende småtasser ved siden av seg.

Det blir ingen skikkelig strandtur uten god mat.

– Vi bakte brød i går og det smaker godt på tur, sier Wenke Bjørsrud og smører massevis av brødskiver mens stadig flere av ungene flokker seg rundt henne. Snart er det tid for retur til barnehagen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.