• KOPPLAM: June Wabakken (11år) med Nure og Åsa. FOTO: Karoline Aga
  • KOS: Vanja Wabakken (14) synes også det er kos med kopplammene.

De to lammene ble født i Ringsaker og var bare et par uker gamle da de kom til familien Wabakken på Ankerløkken for en måned siden. Døtrene i familien, June (11) og Vanja (14) syntes lammene skulle oppkalles etter Nure og Åsa fra tv-serien «Jul i svingen», og slik ble det.

I hagen har familien et uthus der de tidligere har hatt vaktler. Nå er det lammene som får bo her.

–Vi hadde to kopplam i fjor sommer også så vi var litt forberedt. Men det ble noen søvnløse netter før de ble vant til å ta flaske og venne seg til andre omgivelser, sier mamma i familien, Tone Wabakken.

Hun synes det har vært veldig hyggelig med de to søte kopplammene, men understreker også at det er stort ansvar. De skal ha mat på flaske fem ganger om dagen og de skal følges opp. Både yngstedatteren June, Tone og mormor har vært hjemom for å mate de to små. Og det er ingen tvil om at de to små har hatt det bra. Åsa, den minste, var fem kilo da hun kom. Nå er hun 14. Nure er blitt 21 kilo, han var ni ved ankomsten.

I løpet av kort tid er de blitt veldig sosiale vesener som breker i ren gjensynsglede når familien kommer hjem. Stadig er det noen som stopper opp for å hilse på, både voksne og barn.

I slutten av måneden skal lammene tilbake til bonden.

– Det er litt trist, men vi synes det er veldig hyggelig den tiden vi har dem her, sier Tone Wabakken

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00