Da skjønner sikkert mange at det er klart for Kirkens Nødhjelps årlige fasteaksjon. Og som i fjor er det behovet for rent vann som står øverst. Nå er det kritisk tørke i flere afrikanske land og en regner med at så mange som 660 millioner mennesker må drikke urent vann.

Torsdag var konfirmantene i Hamar samlet i Storhamar kirke for å få mer kunnskap om fasteaksjonen. Alexandra Tsiolas i Changemaker, ungdomsorgaanisjonen til Kirkens Nørdhjelp, reiser nå rundt og motiverer de unge til å gå med bøsser for denne viktige saken.

– Kirkens Nødhjelps arbeid for å skaffe rent vann er et langsiktig arbeid. Vi må vise ungdommene at det nytter å bry seg, sier Alexandra.

Målet for årets fasteaksjon er å skaffe rent vann til én million flere mennesker.

Det er i år 50. gang Kirkens Nødhjelp arrangerer fasteaksjon. Det første året kom det inn 770.000 kroner. Til sammenligning ble det i fjor samlet inn 35 millioner kroner til fasteaksjonen. Konfirmantene i Hamar menighet tok alene inn 79.022 kroner, mens konfirmantene i Vang menighet sto for 45.450 kroner.

– Det er vi veldig godt fornøyd med, men det hadde jo vært moro å samle inn enda mer i år, sier vikarprest i Storhamar kirke, Rolv Olsen.

I fjor var det litt problemer med å få fraktet konfirmantene ut til sine respektive roder. Stein Frøysang, leder for diakonirådet, håper at foreldrene kan stille som sjåfører slik at innsamlingen kan bli vellykket.

– Det er jo menighetene i Hamar og Vang som står bak fasteaksjonen så vi tar gjerne imot ekstra sjåfører hvis noen har mulighet for å hjelpe til, sier Frøysang.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.