Nashoug og Bang representerer henholdsvis Vang O-lag og Hamar O-klubb. Disse lagene har i flere år samarbeidet om å legge ut orienteringsposter for alle som synes det er morsomt med noen mål for skogsturen.

Fra mandag kan du gyve løs på vårpostene i Turtraver’n. Som tidligere vil du finne disse i Furuberget, i Imerslundmarka og på Ilseng. Men før du setter i gang, må du skaffe deg Turtraver’n-konvolutten med detaljerte kart for de områdene der det er lagt ut poster.

– Antallet deltakere har vært ganske stabilt de siste årene. Vi har gjort i stand 240 konvolutter med kart og klippekort, sier Ole Nashoug. Men han har ikke noe imot å pakke flere konvolutter, og både han og Ole Christian Bang skulle gjerne sett at det kom flere yngre deltakere.

– Vi har sett at de urbane turpostene er blitt veldig populære. Turtraverpostene ligger litt over i vanskelighetsgrad, men det er kanskje noen som vil ta staget videre. Dessuten kommer du deg ut i skog og mark, sier Ole Christian Bang.

De 60 postene i Turtraver’n er fordelt på vår og høstposter. I tillegg til poster i Furuberget, Imerslundmarka og på Ilseng, legges det ut poster i Frøbergsberget, på Gåsbu og på Brumund nordre. Av åpenbare årsaker, legges ikke postene på Gåsbu ut før midt i mai. Til gjengjeld ligger både vår- og høstposter ute helt til 24. september. I de andre områdene tas vårpostene inn før sommeren, 16. juli.

Ole Nashoug understreker at en ikke er nødt til å ta alle de 60 postene for å ha nok poeng til å ta merke.

Både Vang O-lag og Hamar O-klubb har egne hjemmesider med informasjon. Her kan en også ta ut enkeltkart hvis en ikke ønsker å delta i hele Turtraver’n. Turtraverkonvoluttene finner du i butikken til turistforeningen, samt på sportsforretninger på Maxi og Olrud.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00