– Vi tror saken får mer oppmerksomhet når vi unge også tar tak, sier aksjonsleder for Katta-russen, Katrine Kleven.

Hun var veldig fornøyd med at russen også i år fulgte oppfordringen om å kle seg i rosa. Her var guttene like ivrig som jentene. – Noen har måtte låne litt klær, og det bidrar til ekstra samhold om aksjonen, sier Kleven.

På rosa-dagen hjalp Kari Gudrun Bakkerud med å sette opp stand med masse ulike rosa-produkter som er laget til inntekt for brystkreftsaken.

– Det er ikke sikkert vi selger så mye her, men vi sørger også for å dele ut informasjon. Selv om elevene er unge, er det trolig mange av dem som enten har opplevd brystkreft i familien eller kjenner noen som er rammet, sier Kari Gudrun Bakkerud som er styremedlem i Brystkreftforeningen i Hamar. Hun minner om at det hvert år oppdages 3.500 nye tilfeller av brystkreft. Hver 12. kvinne får, ifølge statistikken, brystkreft i løpet av livet.

Bakkerud, som selv har vært lærer på Katta, synes det er flott at de unge tar samfunnsansvar, er engasjerte og prøver å gjøre noe for andre.

Hun er spent på hvor mye årets aksjon vil innbringe. I fjor solgte Hamar lokallag alene sløyfer, reflekser, nett, sokker og andre rosaprodukter for til sammen 65.000 kroner. Årets aksjon er rettet mot senskader, spesielt i forhold til arbeidsliv og seksualitet.

Russen har i flere år samarbeidet med Kreftforeningen. Rosadagen for å markere brystkreftmåneden er bare en del engasjementet. Til våren er russen klar med bøsser for å samle inn penger til Krafttak mot kreft.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.