– Mandag var det avspark for oss, sier Espen Østvold Rølla, som koordinerer årets tv-aksjon i Hedmark. Han hadde kassa full av oransje T-skjorter og fikk regionkomitémedlemmene fra Stange, Ringsaker og Hamar til å ligne en oransjerevolusjon, da de satte hverandre stevne i rådhuset, nettopp for regionalt avspark.

Og det er intet dårlig bilde, for Kirkens Bymisjon, som innsamlingsaksjonen 21. oktober er til inntekt for, vil revolusjonere liv, kjempe mot utenforskap, og skape et bedre, varmere samfunn.

– Forskjellene og utenforskapen øker i Norge i dag. Årets motto «Mindre alene sammen» forteller at vi ønsker å tilby nytt fellesskap og nye muligheter til de som trenger hjelp. Noen mangler seng, andre står utenfor arbeidslivet, noen står utenfor i det sosiale livet. Et møte kan forandre et liv, mange møter kan forandre et samfunn, sier Espen Østvold Rølla.

– NRKs tv-aksjon påberoper seg å være verdens største dugnad, og Rølla understreker at den er aldeles avhengig av lokal innsats.

-Det er de frivillige, som får det til å skje. Vi trenger folk som vil hjelpe, både i lokale komiteer og som bøssebærere. Vil du engasjere deg er det bare å registrere seg på blimed.no. Vi trenger 100.000 bøssebærere i hele landet.

-Og så vil jeg utfordre næringslivet, 16.oktober blir det telefonaksjon for å engasjere dem til innsats.

– Jeg h ar også lyt til å utfordre skolene om å bruke det fin undervisningsopplegget som er utarbeidet til aksjonen.

Kirkens Bymisjon har mer enn 200 virksomheter i 40 norske byer og tettsteder, og er kjent og elsket for sitt inkluderende fellesskap, som heller åpner dører framfor å lukke dem.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00