Begge to har arbeidsplassen sin på Finsalhagen, men tar nå videreutdanning innen demens og alderspsykiatri på Fagskolen Innlandet. I praksisperioden fikk de i oppdrag å sette i gang et prosjekt på arbeidsplassen sin. Etter en skoletur til Økern sykehjem tok de med seg ideen om å starte en kjøkkenklubb der en fra hver av de fire avdelingene på Finsalhagen fikk være med. En dag i uka i åtte uker har kjøkkenklubben vart, og onsdag ble den avsluttet med baking av brune pinner. Dessuten fikk alle de 30 som bor på Finsalhagen bake sine egne pepperkakehjerter.

Tatiana Wesserling har vært veilederen til Mona og May-Britt, og hun nøler ikke med å kalle Kjøkkenklubben en stor suksess.

– Det har skapt så mye glede, og samarbeidet om å lage mat har gitt fine samtaler. Vi ser og hører at det dukker opp små glimt av ting som er blitt borte.

På avslutningsdagen var også avdelingsleder Monica Rustad fra Fagskolen og avdelingsleder på Finsalhagen, Stine Spangen til stede.

– Det er helt rørende å se den omsorgen de viser for hverandre når de gjør noe i fellesskap, påpekte de.

Mona Berg og May-Britt Eriksen er storfornøyd med at Finsals venner nå vil videreføre Kjøkkenklubben deres.

– Vi har lært så utrolig mye og tar med oss alt tilbake i jobben, sier de.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.