• Starten: Dette bildet er tatt i desember 2008 da Stig Johannessen ble ansatt som rektor på Hamar katedralskole. Foto: Jens Erik Jensrud

– Til sommeren har jeg vært på Katta i 8,5 år og det har vært en fantastisk skole å lede med flotte kolleger og elever, sier Johannessen til HA.

Fra 1. august er han ikke lenger rektor på Katta. Johannessen har takket ja til en jobb som konsulent for Imtec.

– Fra tidligere har jeg vært vant med å kjenne på at jeg vil utvikle meg mer etter en periode. Dette er en unik mulighet, sier han.

Johannessen kommer til å fortsette å jobbe mot skole og utdanning i sin nye jobb i Imtec.

– Jeg skal jobbe mot skolen og drive skoleutvikling og lederutvikling. Jeg ser fram til å bruke min erfaring fra arbeid i fylkeskommunen der, og til å bidra til utvikling av ulike felt i norsk skole. Det er nå kompetansen min er fersk og jeg har guts til å stå på videre, sier den avtroppende rektoren.

– Har blitt en motor

Johannessen er prosjektleder for innføring av Visma flyt i fylkeskommunen og skal fullføre prosjektet med en stilling på 30 % i fylkeskommunen fra høsten.

– Kan du trekke fram noen høydepunkter fra din tid på Katta?

– Jeg er glad for at vi har fått til å bli en motor på lærersiden og vi er blitt gode på utvikling. Der er det lagt ned godt arbeid. Jeg vil også trekke fram at vi har fått fram verdiene våre etter å ha jobbet med det over noen år. Det er en entusiasme og driv her, og lærerne strekker seg langt for det beste for elevene, sier Johannessen.

Vemodig

Han legger ikke skjul på at det har vært en vanskelig avgjørelse å ta steget bort fra Katta og til en ny jobb.

– Jeg har telt på knappene en stund. Det er en bra arbeidsplass og jeg trives godt, så det er med vemod jeg slutter i jobben. Når den siste dagen kommer vil jeg nok tenke på hva jeg forlater. Det er et godt lag. Det har vært en tøff beslutning, og jeg vil nok kjenne på det. Jeg har lagt ned mye sjel i jobben, sier Johannessen, som for tiden er hjemmeværende etter å ha brukket beinet.

– Jeg har ikke fått vært på skolen etter jeg bestemte meg for dette, så jeg har spilt inn en hilsen til de ansatte på video, sier han.

Den avtroppende rektoren mener også det kan være fint å slippe til andre i jobben.

– Det er naturlig at det er andre som får prøve seg. Det er en tøff jobb å stå i. Om jeg skulle snakket med en som ville ta over, hadde jeg sagt at det er en unik mulighet til å fortsette utviklingen i et godt skolemiljø, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.