Bente Nymoen, veileder og sykepleier på Amathea, er fornøyd med de nye lokalene i Wedels gate 4. Her er det både hyggelige kontorer og ikke minst, et romslig rom for større grupper.

Amathea har 13 kontorer rundt i landet.

– Vi er det eneste kontoret i hele Hedmark og Oppland, og vi har hatt stor pågang etter nyttår. Nå kan jeg få hjelp av mine kollegaer i Oslo til kurs og samtaler, sier Bente Nymoen.

Amathea gir tilbud om gratis veiledning for kvinner som er blitt gravide og som er i tvil om hva de skal gjøre.

– Vi har mange slike valgsamtaler, både med enslige kvinner, men også med kvinner som lever i parforhold og som usikre på hva de skal gjøre. Mange føler kanskje at det er spørsmål som er vanskelige å ta opp med partneren, med familie og venner. Da kan vi komme inn som en nøytral part. Det er kvinnens valg, og vi er der for å støtte henne i det standpunktet hun tar, sier Bente Nymoen.

Hun har også mange samtaler med kvinner som av ulike årsaker har valgt abort, men som har behov for å snakke om det.

Amathea har også gratis svangerskapskurs, og første kurset nå starter 5. februar. Her er det fremdeles ledige plasser.

Bente Nymoen har 12 år bak seg som veileder i Amathea. De siste seks-sju årene har hun også holdt en rekke helsekurs for minoritetskvinner og -menn. Nå utover våren samarbeider hun også nært med russen og deler blant annet ut prevensjon. Nymoen er veldig glad for at Amathea gjennom årene har fått et godt samarbeid med helsesykepleiere, sykehusene og med opplæringssentrene.

Amathea kan nås på chat, telefon og e-post.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.