Det var ikke mange som klarte å stå imot alle de gode kakene som de tre jentene solgte utenfor Kiwi på Ridabu lørdag. Mange følte nok også at de i tillegg til gode kaker, støttet en god sak. For jentene, Emilie Nordahl (8), Maria Hestvik (8) og Linnea Søby (9), er veldig opptatt av at barna på Hamar statlige mottak på Ormseter skal ha det bra. Jentene går på Ridabu skole, og den er mottaksskole. For ett år siden fikk de ei jente i klassen sin, Sara fra Afghanistan. Men en morgen kom ikke Sara på skolen og ingen vet hvor hun og familien er.

– Vi synes det var veldig trist for hun var veldig hyggelig. Men så fikk vi så lyst å gjøre det litt koselig for barna der oppe, sier Emilie Nordahl.

Dermed satte de i gang. Med litt hjelp fra de voksne ble det både ettermiddagskake, sjokoladekake og muffins. – Og boller. Dem har vi bakt helt sjøl, fikk vi beskjed om. Alle kakestykker ble solgt for 20 kroner stykket. Saft solgte de for 10 kroner glasset. På plakaten hadde de fortalt hva pengene skulle gå til, og kjøperne fikk klar beskjed: Her var det ikke rom for pruting. 2.476 kroner kom inne, og Tor Ole Kirknes på Kiwi spyttet like godt i litt ekstra slik at de kom over 3.000 kroner.

Fungerende mottaksleder, Knut Larsen, kan ikke si noe om Sara og familien, men er glad for pengene og lover at de skal gå til leker som barna kan bruke utendørs.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.