• POLITIBIL: Magne Egil Bekkelund fra Løten tok med politibilen sin ut på tur. Det er en Volvo Amazon fra 1962. Bilen har vært brukt i tjeneste ved Sarpsborg politikammer. Blålyset fungerer fortsatt.

2. juledag var Motorveteranene i Hedmark på rundtur med veteranbilene sine. Siste stopp var Gåsbu. Der møttes mange titalls karer med doninger fra helt tilbake til 1917 for å drikke kaffe, skravle og vise fram kjøretøyene sine.

Tor Fosnes ankom arrangementet i fullt julenissekostyme og med torader i sekken. Nisse har han vært i 25 år. Han fikk skyss i T-Ford opp til Gåsbu - noe som framstår som en ganske frisk kjøretur.

– Nei da, jeg varmet meg på lykta. Før i tida hadde de sid frakk og parafinlampe i beina for å holde varmen. T-Forden - det er dét som er skikkelig gammel bil, sier Fosnes.

T-FORD I ANNENHVER LÅVE

Det er Sigvald Buviken fra Hamar som eier T-Forden. Han har drevet med bil en mannsalder, og for noen år siden kjørte han fra Lindesnes til Nordkapp i T-Ford. Fosnes har bygget sammen en selv også. En komplett bil.

– Det startet med et baksete, det sto som sofa i ei stue på Tretten. I nesten annenhver låve på Hedmarken finner du rester av en T-Ford, sier Fosnes.

For de motorinteresserte karene startet dagen med frokost på Jernbanemuseet, der de har klubbhus, før ferden gikk til Gåsbu. De fleste kom i gamle biler, men en gjeng på rundt 15 ankom på motorsykkel. Blant dem var Terje Sønes på en Tempo Transporter 66-modell og Olav Olstad på en Tempo Standard 53-modell. De har vært med på juletreffet en årrekke.

–Ja, dette er 27. år på rad jeg er med på dette 2. juledag, sier Sønes og viser fram årets løpsmerke, som skal henges opp på veggen sammen med de andre merkene.

BLIKKFANG PÅ P-PLASSEN

Magne Egil Bekkelund fra Løten hadde med seg en bil som var spesielt lett å legge merke til. Han er eier av en politibil, en Volvo Amazon fra 1962, tydelig merket og med blålys som fortsatt virker.

– Den har vært politibil ved Sarpsborg politikammer. Jeg hadde den med da politihuset på Hamar ble åpnet, forteller Bekkelund, som har enda en politibil hjemme, fra Drammen.

Arve Dahl på sin side stilte i en staselig Chevrolet fra 1953, importert fra Belgia i 1996.

– Den er i god stand. Jeg kjører nedover til Göteborg med den, forteller Dahl.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.