Hun står midt i salongen i Hamar Teater – som nå er omgjort til sysal. Rundt henne ligger det et tårn med skumgummiputer som skal bli ny stopping til teaterstolene. Ved siden av ligger stolseter som er ribbet for stoff og eldgammel stopp. Og på stolsetene ser jeg jammen den metallista som jeg kjente godt på den siste konserten jeg var på i Hamar Teater.

Nå skal det bli helt annerledes. Men først skal det altså sys 303 stolputer, stiftes 303 rygger og sys mange armlener. Det så så lyst ut. Kippersunds hadde fått avtale med et lokalt firma og hadde fått støtte til nye stolseter gjennom Sparebanken Hedmark. Men etter å ha kjøpt inn alt stoffet som trengtes, ribbet og sydd 30 stolseter, så trakk det lokale firmaet seg.

–Der sto vi, konstaterer Inga Live Kippersund.

Det måtte handles raskt. Teatersalen er utleid allerede i november, og i desember skal både Damenes Aften og romjulsteateret fylle salen. En russegjeng tok på seg det møkkete arbeidet med å fjerne stoffet fra stolseter og rygger. Voksenopplæringen på Olsrud har sydd stolputer på harde livet. Inga Live, som sjøl er skredder, har lært opp to som har jobbet ekstra på teateret til å sy de litt vanskelige sømmene. Eritreiske Abraham Ghebretinsae Hadish, som vasket på teatret, hadde faktisk jobbet på en bilfabrikk med å sy seter. Han har vært til god hjelp.

– Men det gjenstår masse arbeid, både med søm og montering. Hvis det er en pensjonert møbeltapetserer der ute som kan hjelpe oss, er det bare å ta kontakt, sier Inga Live Kippersund.

Akkurat nå er teatersalen rimelig kaotisk. Det er laget handikapinngang, og det skal lages en mobil forscene, og det skal også bli nytt teppe i trappene. – Vi skal bli ferdige, fastslår, Inga Live Kippersund.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.