De tidligere lokalene til Eddys Pizza & Grill i Grønnegata i Hamar er under forvandling.

Den nye kafeen vil få fast aldersgrense 18 år, og vil således kunne bli et etterlengtet møtested for de mellom 18–20 år, en aldersgruppe som har et dårlig utelivstilbud i Hamar i dag.

Bak initiativet står folket i kjelleren, og etter sju år bak bardisken på Seb’s Hotel, ser en av eierne nå fram til nye utfordringer en etasje over.– Vi vil prøve å fylle et tomrom i byen. Det skal bli en kveldskafé for alle. Et sted hvor man kan gå ut og ta en kopp ordentlig kaffe på kveldstid. Det er jo stort sett bare pubene som er oppe i Hamar etter klokken 17:00, sier Roar Øverli.

åpner kanskje i februar

Og han innrømmer at overgangen fra å servere drinker i underetasjen til kaffe i overetasjen betyr at han må gjøre et dypdykk i kaffens verden.

– Jeg har ikke drevet så mye med kaffe, så jeg har litt å sette meg inn i, sier Øverli, som vil åpne dørene på nyåret.

– Vi håper å kunne åpne i februar, men vi vil ha alt på stell før vi kunngjør en eksakt dato, forteller Øverli.

Han ønsker å tilby et moderne, men samtidig koselig miljø.

– Vi skal gjøre det hyggelig, med gode sittegrupper. Her skal man også kunne slappe av med en god bok, sier Øverli.

Foreløpig er det et stykke fram til lokalene tar form, men arbeidene er i full gang.

– Vi driver fortsatt og maler og spikrer. Vi har lagt nytt gulv, og vil få nye toaletter.

I tillegg til en rik kaffemeny, vil det også bli alkoholservering og et enkelt mattilbud til sultne sjeler.

fått gode tilbakemeldinger

– I starten vil vi tilby enkel kafé- og fingermat. Vi starter litt smått, og ser hva det blir etterspørsel etter, sier Øverli.

Den nye kafeen har fått navnet Distrikt 23, og i ukedagene er det planlagt å åpne dørene klokken 16:00, og stenge klokken 23:00. I helgene er det forventet å bli litt mer fart.

– På fredager og lørdager vil det bli litt mer et utested etter klokken 23:00, og vi holder da åpent til 02:00, sier Øverli, som har fått mange gode tilbakemeldinger på det nye prosjektet.

– Så absolutt. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra folk som har savnet en sånn type plass. Et godt kafétilbud har det ikke vært i Hamar på kveldstid på lang tid, sier daglig leder Roar Øverli.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00