–De er så flinke og det er så hyggelig å ha blitt kjent med dem, sier en fornøyd leder for sanitetsforeningen, Mete Willas.

Hun tok kontakt med Opplæringsenheten som hun også har samarbeidet med i andre sammenhenger. Der syntes de at fastelavnsbinding kunne være en god idé hvis det kunne kombineres med dagligsamtale på norsk.

– Vi snakker mye norsk. Nå vet vi ganske mye om hverandre, sier Mete Willas.

Therese Nyirampirwo fra Kongo har også meldt seg inn i Hamar Sanitetsforening.

– Jeg har ingen jobb, og jeg har så lyst å finne noe å gjøre. Her er det veldig koselig å være og jeg kan gjøre litt nytte for meg, sier Therese, som har vært i Norge i åtte år.

Amad Aldin Abue Alula fra Syria var kokk i hjemlandet og drømmer om å kunne lage arabisk mat her sammen med kona si. Men i mellomtiden bidrar også han med fastelavnsbinding og øver seg på norsk.

I år har Hamar Sanitetsforening som mål å binde 1.300 fastelavnsris, 1.000 vanlige og 300 hjerter og andre kreative varianter – hvis de får tak i nok hengebjørk.

I tillegg vil de lage store bjørkeris til pynt utenfor forretninger, og håpet er at alle forretningene i sentrum vil pynte opp med ris.

I fjor solgte de ut alle risene sine og tjente 95.000 kroner. I år håper de på minst den summen og har bestemt at inntektene skal fordeles mellom Barnas Stasjon, brukerne på Klukstuen, utstyr til Hamar janitsjarskole og lindrende enhet på Prestrudsenteret.

Fastelavnsrisene blir solgt de to første helgene i februar på Mega, Maxi, CC Hamar og CC Mart’n,

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.