– Ja, er det ikke fint og lyst her, sier leder for Husflidslaget, Elisabeth Hustad Knutsen og viser rundt i de nye lokalene. Tirsdag er det offisiell åpning i lokalene som i mange år huset fotoatelieret til Arnfinn Johannessen.

Etter 20 år på loftet i Hamar Kunstforening i Kirkebakken, er det mange av de rundt 130 medlemmene som setter stor pris på lokaler som ligger på bakkeplan. Her er det et stort fellesrom med plass til å stille ut produkter, her er det eget rom for vevere og syglade, og det er også grovkjøkken og lokale for medlemmer som vil arbeide med sølv.

For her er det mulighet for et stort spekter av husflidsaktiviteter.

– Det er mange som strikker, men vi er også flere som driver med sølv, sier Sigrun Sophia Svendsen. – Og vev, sier Bjørg Pedersen.

Elisabeth Hustad Knutsen håper og tror at nye og luftigere lokaler skal lokke enda flere innom Husflidslaget. Her er det møter hver tirsdagskveld med mange ulike temaer. Onsdag 23. september starter også nye kurs i Ung Husflid, for barn og unge fra 8 til 14 år. Annenhver onsdag blir det kurs i søm, strikking og spikking, og de andre onsdagene blir det vevkurs for de unge. I høst blir det også kurs i den gamle teknikken tamburering, i billedvev, toving, kniplinger, lappeteknikk og sølvsmykker.

En lørdag i måneden blir det også åpen husflidskafé der du kan ta med deg håndarbeidet ditt, du kan få hjelp hvis du står fast, kjøpe kaffe og kaker – eller rett og slett bare ta en hyggelig prat.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.