Det er Teater Innlandet som i disse dager farter rundt på grendehus i Hedmark og Oppland, og 26. november er det altså Høyvang som får besøk av Mr. Scrooge. Og her blir det virkelig nærkontakt med skuespillerne; teaterscenen er for anledningen flyttet ned på gulvet og det selges bare 100 billetter.

Høyvang var i sin tid møtestedet for revyinteresserte, men det har det vært dårlig med de senere årene. Men i fjor la Teater Innlandet forestillingen «Dikterhøvdingen» til Høyvang.

– Også da ble det bare lagt ut 100 billetter, og alt ble utsolgt. Det ble en flott forestilling, sier Tone Wagenius som står bak utleie av Høyvang. Hun ser gjerne at også andre igjen tar i bruk Høyvang til nettopp slik formål.

– Nå blir Høyvang i stor grad brukt til dansekurs og dansefester. I denne perioden vi er inne i er det også julemesse og flere julebord her, sier Wagenius.

Den populære fjerdedagsfesten med Ole Ivars er borte for lengst, det er også andredagsballet. Men det tradisjonsrike nyttårsballet, med Vang ballselskap, som ble stifta i 1934, holder det fortsatt gående.

Men søndag er det altså teater i storsalen. «Et juleeventyr» av Charles Dickens kjenner sikkert de fleste fra ulike filmversjoner. I teateroppsetningen er det Markus Tønseth, Peder Opstad og Ingebjørg Buen som sørger for å gi deg en blanding av jule- og skrekkstemning gjennom teater, humor og sang. Det handler om gjerrigknarken Scrooge som hater jula og som ikke liker andre mennesker. Han er sint og bisk mot alle og vil ha pengene sine for seg selv. Men hva skjer når Scrooge får besøk av ånder som viser hvilken skjebne som venter han?

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00