Noen i overkant gira hannhunder ville heller feire med å løpe etter damene enn å spise godbiter, og en sart cocker spaniel snudde i porten i det en hundeeier innenfor gjerdet brølte «kom her, Rambo!» til sin viltre rottweiler, men alt i alt kan Hamar kommune krysse av for en vellykket åpningsmarkering for den nye hundeparken på Tjuvholmen. 3,5 inngjerdede mål er nå satt av til frilek for firbeinte i alle fasonger.

Isi, Jippi, Mario, Ticca, Pepper og alle de andre så ut til å storkose seg der de fikk base rundt med hverandre i snøen fredag.

har presset på i flere år

Siren (11) og Kristin Johannessen hadde med seg de to små knertene Mario og Prins. Mens Prins menget seg med massene, sto knøttlille Mario og skalv med halen mellom bakbeina. Han syntes nok det var tryggest å sitte på matmors arm. Siren, mamma Kristin og de to små tassene hadde tatt turen fra Brumunddal.

– Det er helt fantastisk med en sånn park. Vi har kommet fra Brumunddal nå. Jeg håper det kan komme noe sånt i Ringsaker også, sier Kristin Johannessen.

I Hamar har det vært jobbet i flere år med å få på plass parken. Per Brønstad, mannen bak Facebook-gruppa «Vi som har hund i Hamar-området» med 620 medlemmer, har jobbet mye med å få parksjef Anne Helene Midtveit og kommunen til å etablere et område for frilek og sosial trening for hunder.

– Vi hadde en hundepark ved setra på Domkirkeodden helt til skigarden datt ned. I to-tre år har vi vært på jakt etter et nytt område. Vi har sett på områder ved Furuberget og Stavsberg, forteller Brønstad, som hadde med seg golden retrieveren Ticca.

avsluttet med park

Lufteområdet på Tjuvholmen ligger mellom plassen der båtene ligger i vinteropplag og Mjøsa.

– Det har vært mye tjuvcamping her, og nå er vi kvitt det problemet også, sier Brønstad.

De 3,5 målene rammes inn av solide gjerder og Mjøsa. Brukerne må sørge for at portene til enhver tid er lukket, og alle hunder skal ha tilsyn mens de leker der av eier eller andre. Det er satt opp avfallsdunker for hundeposer.

Tisper med løpetid har ikke adgang, og hvis en hund forårsaker skade, er det eier som er ansvarlig.

Forvalter for parker og friluftsområder Anne Helene Midtveit hadde sin siste arbeidsdag i Hamar kommune fredag. Hun rakk akkurat å åpne hundeparken før hun sluttet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00