Ordfører Einar Busterud (BBL) og Knut Fangberget (H) har signalisert at de vil gå for rådmannens innstilling.

Arbeiderpartiet og SV vil onsdag komme med et alternativt forslag, hvor de holder fast på hovedsykehuset. I forslaget nevnes ikke den geografiske lokaliseringen.

Gruppeleder Grete Solli i Hamar Ap sier at de har utformet ordlyden med tanke på å få bredest mulig støtte. Venstre og Frp har signalisert at de fortsatt støtter et hovedsykehus.

– Hamar Ap støtter fortsatt en lokalisering ved Mjøsbrua. Vi ønsker å samle flest mulig bak et hovedsykehus, sier Solli.

Dersom et hovedsykehus ikke lar seg realisere, mener Ap/SV at det bør etableres et nytt akuttsykehus i eller ved Hamar til erstatning for dagens Hamar sykehus.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.