• EGNE TING: Eksempler på hva unge vevere har klart å lage.
    FOTO: Trude Ånnevik

Denne høsten, annenhver onsdag, har åtteåringene vært eneste deltakere på Ung vev i Hamar Husflidslag.

Kurslederne Britt Engdal og Randi Torp avpasser deltakertallet med hvor mye hjelp som trengs i starten.

LES OGSÅ: Strikkedamene savner flere menn på nærstasjonen

Vevekurs for unge

Når Ung vev setter i gang nytt kurs over jul er det plass til fire deltakere.

Åtteåringene Helene og Astrid er de aller yngste deltakerne som har vært med i Ung vev. Jentene har fått velge farger sjøl, de har vært med å sette opp renning på bordveven, og etter litt opplæring var de i full gang med skjerfene sine. Da Krøniken var på besøk, var skjerfene blitt to meter lange og det var tid for å avslutte. Siden skal skjerfene vaskes og børstes slik at de blir lodne og gode.

– Jeg gleder meg til å komme på skolen med skjerf jeg har laget sjøl, sier Helene Lund Dalby. Verken hun eller venninnen Astrid hadde noe erfaring med veving fra før, men nå har de lyst til å fortsette til våren.

Når skjerfet er helt ferdig, skal jentene lære å lage eget stoff til ei pute eller en duk.

LES OGSÅ: Randi har lært Hedmarken å veve

Julemesse

Hamar Husflidslag har hatt tilbud om vevopplæring for barn og unge siden 2011 og har lært bort kunsten til mange unge. Flere av dem har gått på flere kurs etter hverandre, og har etter hvert gått over på gulvvev.

Denne uka har Hamar husflidslag julemesse i lokalene i Ringgata.

LES OGSÅ: Verdens første Verdens Strikkedag i Hamar

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.