Fredager er det nemlig svømming som står på timeplanen når barn fra Hamar og nabokommunene blir hentet med buss til den aktive skolefritidsordningen som har base i Ankerskogen. Flere av barna som går her, har vært med i tre år og er blitt flinke svømmere. Ungene bestemmer sjøl hvor langt de vil svømme hver gang. Denne dagen er det Amund som topper med 1.450 meter. Trym, som kommer fra Arstad skole, er den som har svømt lengst. Han svømmer nå for gullmerke.

– Vi tar imot barn helt fra første klasse, og vi har lært mange barn å svømme. Vi synes det er viktig når elevene får så lite svømmeundervisning på skolen, sier styrer Ingunn Marthinsen.

HIL SFO bruker hele Ankerskogen. Her møtes elevene for å spise, og her har de alle aktivitetene sine. Mens fredag er ren svømmedag, er denne aktiviteten delt med førstehjelp, turn, tennis, friidrett, frisbeegolf og skøyter resten av uka - alt etter sesongen.

– De fleste barna er her én til to ganger i uka, noen få er her tre ganger. Mer orker de ikke, for det er mye aktivitet, sier Marthinsen, som setter grense for 30 barn per dag. Totalt er det 85 barn på HILs SFO.

Svømmerne sjøl er storfornøyde med å møtes i bassenget:

– Vi er blitt veldig gode venner, enda vi ikke kjente hverandre da vi begynte her, sier Ida Pelsholen, Christiane Hermansen og Christina Finstad som kommer fra henholdsvis Storhamar skole, Ridabu skole og Rollsløkken skole.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.