Og en god del av hjertene som Jane Heidi har funnet i naturen kan du nå se på veggene i Hamar kreftforening. Utstillingen «Med hjerte i naturen» åpner i dag og blir stående ut hele november.

For oss andre som går med nesa i sky ute på tur, er det helt uvirkelig at det finnes så mange hjerter som naturen sjøl har skapt. Men det er bare snakk om å sette ned tempoet og se dem, sier Jane Heidi Viken. Hun har hatt ME i flere år og klarte ikke å arbeide lenger. For fire år siden var hun ute på en liten tur på Skeikampen sammen med samboeren og datteren sin.

– Jeg måtte ta det veldig med ro og stoppet opp flere ganger, mens de andre løp av gårde. Og der, rett ved stien, så jeg det første hjertet, sier hun.

Slik begynte det. Det ble stadig flere og lengre rusleturer i veldig rolig tempo, og hjertene dukket opp – som steiner, i mosen, i is, i løv. Nå har hun en samling med over 160 bilder, de fineste har hun fått laget i akryl og det er disse som nå står utstilt.

– Noen er med vilje blåst opp slik at de blir litt uskarpe. For det er jo slik livet er, litt uklart. Først og fremst håper jeg at bildene kan være til inspirasjon for andre. Det er så mange som vil prestere i høyt tempo. Min glede nå er å finne igjen gleden i de små tingene, og jeg håper de kan være til glede for andre som kanskje kjenner seg igjen i det, sier Jane Heidi Viken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.