Men hun drar ikke alene: De er 11 representanter for Specsavers som drar til øygruppa Zanzibar for det veldedige prosjektet «Gi syn til Tanzania». Totalt har de med seg 4.000 briller, 30 kilo briller hver, og de regner med å gjennomføre 1.000 synsprøver i løpet av uken.

Myndighetene har i år bedt spesielt om å dra til Zanzibar. For mange ei ferieøy, men bak de fine hotellene er det stor fattigdom.

Specsavers-grunnleggerne, optikerne Mary og Doug Perkins, har hatt som visjon at alle skal ha rett til god øyehelse. Det er ut fra denne visjonen dette veldedighetsprosjektet er dannet. Alle de nordiske landene deltar og er der en uke av gangen.

Første gang

Det er femte året på rad dette prosjektet blir gjennomført, men det er første tur for Hanne Risheim.

– Jeg har jobbet i bransjen i 15 år, 13 av dem i Specsavers, og jeg har hatt mye med prosjektet å gjøre. Nå følte jeg det var min tur å søke, sier Hanne Risheim som til daglig er markedssjef i Specsavers.

Hun er forberedt på travle dager. Erfaringen fra tidligere er at barn og voksne med synsproblemer står i lang kø fra de åpner tilbudet. Hannes jobb blir å organisere Eyecampen og finne briller som vedkommende kan bruke når undersøkelsen er gjort.

Specsavers har samlet inn tusenvis av brukte briller og tar gjerne imot enda flere. – Det antas at det finnes fire millioner brukte briller som ikke lenger er i bruk rundt i norske hjem. Hvis du leverer inn brillene, blir de pusset opp, målt og pakket. Det må være fint å tenke på at de kan få et helt nytt liv og komme til stor nytte et annet sted, sier Hanne Risheim. Ansatte over hele landet har gjort en stor dugnadsinnsats med å klargjøre bildene.

Stor glede

Briller som ikke blir delt ut i aksjonsuka, blir værende på sykehuset. De tar ikke med noen briller hjem igjen.

Kolleger som har vært med på denne aksjonen tidligere, kan fortelle om store gledesscener og sterke inntrykk. Her er det barn som ikke har kunne følge med i undervisning, og det er besteforeldre som ikke har sett barnebarna sine tydelig.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00