Det viser en ny omdømmerapport for Hamarregionen.

Vikingskipet og Mjøsa topper lista av hva folk assosierer med regionen, noe som er i tråd med tidligere undersøkelser.

STUPETÅRNET

Hamars mye omtalte stupetårn havner en på fjerdeplass på lista, slått av både Hamar sentrum og OL i 1994. Domkirkeodden inntar sjuendeplassen.

BEDRE INNTRYKK NÅ

På en skala fra en til ti havner inntrykket av regionen på fire eller bedre, 23 prosent av de spurte har et bedre inntrykk av Hamarregionen nå enn for fem år siden og 67 prosent finner området attraktivt. Det er de høyeste tallene som er målt til nå. Kun en prosent har et dårlig inntrykk av området.

FLYTTE TIL REGIONEN

Nær sju av ti er enige i at man gode muligheter for et aktivt liv i Hamarregionen, og 18 prosent av de spurte kan tenke seg å flytte hit. Det er en nedgang på en prosent fra i 2014.

Med jevne mellomrom utfører Hamarregionen Utvikling undersøkelser for å måle og dokumentere regionens omdømme.

800 personer fra fylkene Akershus, Oslo, Telemark, Buskerud, Østfold, Hedmark og Oppland deltok i undersøkelsen som ble gjennomført av Markedsinfo i mai. Bosatte i Hamarregionen er utelatt da dette er en ekstern måling.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.