Det viser tall fra SSB. Men det endelige resultatet over folketallsutviklingen får vi ikke før i februar 2017.

Etter tredje kvartal synes det likevel klart at Hamar tar posisjon med klar margin til Gjøvik.

Hamar hadde etter tre kvartal 30.549 innbyggere – noe som innebærer en økning på 429 innbyggere etter åtte måneder i 2016.

Gjøvik står med 30.240 etter en økning på 76 innbyggere så langt dette året. Dette innebærer at Gjøvik skal ha litt en sluttspurt for å ta igjen Hamar på tampen av året.

Hamar ledet med 329 innbyggere etter årets åtte første måneder.

Lillehammer tar tredjeplassen i innbyggerkonkurransen med sine 27.690 innbyggere. Også lillehamringene økte de åtte første månedene med 214 innbyggere.

Brumunddal er mjøsby nummer fire med sine 10.000 innbyggere. I motsetning til Lillehammer, Hamar og Gjøvik kan Ringsaker skilte med to byer og kommunen er den mest folkerike i Hedmark og Oppland.

Hamar plasserer seg på en 20. plass over landets største bykommuner etter Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Drammen, Tromsø, Kristiansand, Fredrikstad, Sarpsborg, Bodø, Skien, Porsgrunn, Sandnes, Halden, Moss, Tønsberg, Sandefjord, Larvik og Arendal.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.