Jernbanesaken ble tatt opp i formannskapets spørsmålsrunde onsdag.

Neste milepæl er departementenes befaring i aktuelle traseer på Hamar 2. mars. Til dette møtet har ifølge ordfører Einar Busterud både velforeninger og aksjonsgrupper ønsket å ha innlegg, men fått nei til det.

Fangberget håper at kommunalministeren kommer med sitt trasévedtak enten rett før eller like etter påske. Departementet har også overfor HA gjort det klart at de prioriterer saken høyt. Det er ventet at statssekretærer fra tre ulike departementer kommer til Hamar i anledning befaringen.

– Jeg antar at det vil gå et råd fra samferdselsdepartementet ikke så lenge etter befaringen, sier Fangberget.

Han mener traséavklaringen kan gjøres med det beslutningsgrunnlaget som allerede foreligger. Kommunaldepartementet har foreløpig ikke gjort noen tilleggsbestillinger på for eksempel det østre alternativet, som Bane Nor har synliggjort i brev til departementet.

– Hamar er avhengig av at dobbeltsporet passerer byen for at det skal skje utvikling, og at Hamar kan bli den avlastningsbyen for Oslo som det snakkes om, sier Fangberget.

Venstres stortingsgruppe har gått ut offentlig og støttet det østre trasévalget.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.