Han og de andre på bofellesskapet forbereder seg på ei veldig travel helg. Lørdag og søndag arrangerer de loppemarked i gymsalen på Ridabu skole, og de vet at det er masse arbeid som venter. – Men det blir moro, sier Jakob og får bekreftende nikk fra de andre i bofellesskapet.

De har litt erfaring for nå er det tredje året de trommer sammen til loppemarked. Første året holdt de det på Elverhøy, andre året la de det til Øvre Vang. – Og da var det helt ville tilstander, bryter Jakob inn. Derfor har de store forventninger til helga på Ridabu skole.

I et helt år har de hentet lopper. Kjell Åge Emilsen og Finn Robert Myrvold som jobber på Elverhøy, har kjørt bygda rundt og har hatt med seg hjelpere fra bofellesskapet. Da krøniken var på besøk fredag, hadde de allerede kjørt en stor ladning med kasser til gymsalen. Utenfor Elverhøy var det store stabler med kasser, og enda hadde de en hel bod full av lopper.

– Vi må takke alle som har gitt oss så fine ting, sier Finn Robert Myrvold, og viser fram flotte bilder, utrolig mye kopper, kar og pynteting. Helt klart noe for enhver smak. Innimellom er det også noen skikkelige godbiter for dem som vet å lete.

Og pengene? – Vi sparer til uteplassen vår, grillhytte eller anneks. Så langt har vi fått inn 100.000 kroner. Vang Lions har også satt av penger til oss og det setter vi stor pris på, sier Myrvold.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00