I Kulturhuset håper de å kunne fylle hele foajeen med pepperkakehus og andre byggverk. Og de første påmeldingene har kommet inn. Tre barneskoler er påmeldt, noen barnehager har også sendt inn, samt noen privatpersoner. Men utstillingsleder Henriette Enger håper at langt flere hiver seg på.

– Vi har jo gått ut og sagt at vi skal bygge Hamar i pepperkake, men håper ikke at folk er blitt skremt av det. vi forventer ikke at folk skal komme med hele byen i pepperkakeform. Her kan det være det lille tømmerhuset i utkanten, eller et annet byggverk. Det er rom for mange tolkninger her, sier Enger til krøniken.

Det er litt færre påmeldinger nå sammenlignet med samme tidspunkt i fjor, men Enger regner med at det strømmer på.

Det er tredje året kulturhuset inviterer til pepperkakekonkurranse, og i fjor tok det helt av. Det ene mer fantastiske byggverket enn det andre fylte opp store deler av foajeen, og det lyste opp i vintermørket. Utstillingen var godt besøkt gjennom hele jula.

Også i år blir det høytidelig åpning av utstillingen. Det skjer den 26. november når julegata tennes i Hamar. Det er ingen øvre eller nedre aldersgrense, og her kan en bake sammen med andre. Premien er en middag eller en forestilling for vinneren eller vinnerne.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00