Terje Mæhlum og flere andre gode hjelpere i HIL stiller med stoppeklokker og godt humør på idrettsanlegget på Børstad torsdag kveld. Og de håper mange vil benytte anledningen til å teste formen. I fjor var det rundt 20 som stilte opp.

– Det er veldig trivelige kvelder der latteren sitter løst. Men det er rart med det, det skjer noe med folk når de står på startstreken, sier Terje Mæhlum, som håper at kanskje kollegaer vil utfordre hverandre. Det setter en ekstra spiss på merketakingen.

Du må gjennom øvelser innen fire greiner for å kunne ta idrettsmerket: styrke, utholdenhet, spenst og hurtighet. På Børstad er det snakk om 60 meter, langløp 3.000 meter, kule/liten ball, stille høyde og lengde. Men håpet er ikke ute om du skulle slite med noen av øvelsene.

– Det er fullt mulig å gå i stedet for å løpe, og en kan også bytte det ut med sykling eller svømming, sier Mæhlum. Som gammel spydkaster stiller han gjerne med gode råd for dem som skulle ha problemer med kasteøvelsene.

Det å ta idrettsmerke hadde nok en mer prestisjefylt klang for en del år tilbake.

– Tidligere var det veldig populært, alle skulle ta idrettsmerket. Det var egne kvelder med utdeling av merker og ikke minst statuetten som en får etter å ha tatt idrettsmerket 25 ganger, minnes Terje Mæhlum som sjøl har statuetten.

I Hamar lå aktiviteten nede i flere år, til ei gruppe med ildsjeler startet igjen. En av dem, Tore B. Larsson, døde nylig, og er dypt savnet, ikke minst for den gløden han hadde for denne aktiviteten. Men resten av gruppa som tok opp igjen idrettsmerket er klare for dyst. I første omgang er det snakk om tre torsdagskvelder på rad, og Mæhlum lover kaffe og kringle!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.