– Det er nesten fælt å klippe i disse kjolene. Men de som har brukt kjolene, har gitt dem til oss. Spennende blir det, sier Unn Andri Bjørnbakken, faglærer for VG2-elevene på Tekstil og design.

Det er systua på Domkirkeodden/Hedmarksmuseet og katta som samarbeider om dette spennende prosjektet, og det har strømt på med flotte brudekjoler etter at de etterlyste kjolene gjennom krøniken. De 12 elevene på VG2 får nå frie tøyler til å designe nye kjoler og sy nye brudekjoler. Disse kjolene skal vises på catwalken i Hamardomen under Middelalderfestivalen.

I tillegg skal Tanja Otnes Undseth, elev i avgangsklassen på tekstil og design, designe og sy brudekjole til ei som faktisk skal gifte seg i mai neste år. Marianne Svartnes skal stå brud i Ringsaker kirke og stiller da i en unik, redisegnet brudekjole.

Systua på Hedmarksmuseet har stilt som krav at kjolene må ha klare innslag av senmiddelalder eller renessanse, som er tidsepoken for middelalderfestivalen i 2017. Her kan det være snakk om store Tudorkrager eller overdådige puffermer.

– Men ellers synes jeg det er spennende om de strekker grensene, blander inn andre stoffer, gjerne med farger, og kanskje plast og metall for å binde sammen det gamle og det nye. I tillegg til framvisningene i domen, skal kjolene stilles ut på Hedmarksmuseet, sier Torunn Meyer, leder for systua. Fjorårets show i Hamardomen ble en stor suksess, og Meyer har tro på at neste års show kan bli minst like spektakulært med kjolene de har fått som utgangspunkt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.