Hamar Ungdomsråd har 100.000 kroner som skal gå til gode ungdomsformål. Hvis du har en god idé, må du sende inn søknaden din før 7. mai.

– Det er litt kort frist, men vi håper at det kommer inn mange søknader med gode prosjekter, sier Ingrid Louise Holter.

Hun sitter i styret for Hamar Ungdomsråd, og sammen med leder Kaisa Søraune Norkyn skal hun være med på å velge ut de prosjektene som ungdomsrådet skal dele ut penger til.

I utlysningen har ungdomsrådet lagt vekt på sosiale møteplasser, alternative idrettsaktiviteter, arrangement og festivaler og nyskaping.

– Om sommeren er det mange ungdommer som samles nede ved Mjøsa, men om vinteren er det ikke så mange naturlige samlingssteder. Da blir det til at vi samles hos hverandre, sier Kaisa Søraune Norkyn.

Den organiserte idretten samler mange, men det er mulig å søke om penger til andre aktiviteter som kan samle ungdom. Det er ikke fastsatt hvor mange som får dele 100.000.

De to 15-åringene gleder seg til å lese søknadene. Selv kan de gjerne tenke seg tilbud om å leie båter om sommeren, happenings, møtesteder og mye annet.

Begge to har sittet i Ungdommens fylkesting og har også der vært med på å dele ut penger til spennende prosjekter. Det er bare fantasien som setter stopper.

Prosjektene er ment å være for ungdom mellom 12 og 19 år, men Kaisa og Ingrid Louise antar at søknadene stort sett vil komme fra voksne og fra lag og foreninger. Det kan ikke søkes om støtte til vanlig drift.

Til høsten blir det nye 100.000 kroner til utdeling, og da er det nytt ungdomsråd som skal dele ut. De to ungdommene går fra ungdomsskole til videregående skole og mister plassen i ungdomsrådet.

– Men vi vil gjerne fortsette. Det er så spennende å få være og bestemme, sier Kaisa Søraune Norkyn og Ingerid Louise Holter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.