Til sammen utgjør de 3.750 vekstene et gigantstaudebed langs jernbanelinja mellom de to undergangene ved lekeplassen. Og hvis alt går etter planen, skal de blomstre i en mengde farger fra begynnelsen av juni og et godt stykke utpå høsten.

HER kan du lese HAs artikkel om planene for det gedigne staudebedet - saken er fra oktober 2016.

Alle buskene var kommet på plass da Krøniken kikket på staudebedet. Da var Mette Bjørke og Jon Storsveen fra kommuneentreprenøren i full gang med å plante stauder i enden av bedet, mot Skibladnerundergangen. Her kommer det store tuer med rosalilla julistorkenebb, med koreaskjegg innimellom. Men det er bare en liten del av det enorme staudebedet.

– Det er veldig spennende å få være med og lage noe helt nytt, sier Mette Bjørke, mens hun setter ned de siste storkenebbene.

Foran seg har hun plantekartet som viser i detalj hvordan plantene skal stå i forhold til hverandre gjennom hele bedet. Det er nøye planlagt i forhold til fargesammensetninger og når de ulike staudene kommer i blomst. Foreløpig henger det en enkel planteskisse på utsiden av sperringene i Strandgateparken for dem som har lyst å følge med.

– Men det skal komme en bedre oversikt når vi er ferdig, sier Mette Bjørke.

Plantene kommer fra Mellby planteskole. Noe av det er hentet fra Danmark, og magnoliaen ble litt værforvirra i den kalde våren. Den sto i blomst da det siste snøfallet kom.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.