Dette siste året på ungdomsskolen har jentene valgfaget «Innsats for andre», og de valgte Kreftforeningen.

– Det er mange som rammes av kreft. Jeg kjenner noen som har fått det og jeg har tenkt på om det var noe jeg kunne gjøre for å hjelpe, sier Emma Wolsgaard.

Siden de var så mange, er de blitt delt i to grupper. Emmas gruppe har stått med bøsser på kjøpesentre og samlet inn penger. Så langt har Emma, Ella Gjersøe Vevang og Carolina Aracena samlet inn rundt 7.000 kroner med bøsser og nettinnsamling. De har én innsamlingsdag igjen denne uka og har målet klart: 10.000 kroner! Pengene skal gå til forskning.

– Vi har stort sett møtt blide folk, sier jentene.

Én giver gjorde et spesielt inntrykk for dem:

– Det var en som var der for å pante flasker. Etterpå kom han ut og ga alle pengene til oss, forteller de.

Den andre gruppa, «solgruppa», har fått i oppdrag å fortelle andre hvor viktig det er å beskytte seg mot sola. Og det har de gjort.

Ingrid Louise Holter, Frida Sandvold-Ertsås, Selma Østerås Nilsen og Marte Haug Byrøygard har gått rundt på alle kafeer og utesteder i byen og delt ut solkremer. På siste dag i prosjektet skal de besøke de barnehagene i byen som ikke er med på solvenn-prosjektet til Kreftforeningen.

I dag har foreningen et samarbeid med ni barnehager i byen. Disse barnehagene forplikter seg til å sørge for at barna er beskyttet mot sol i uteleken og at de får jevnlig informasjon.

Regionleder for Kreftforeningen, Berit Jevnaker, er veldig takknemlig for den innsatsen som jentene har gjort og gjør.

– De er jo våre ambassadører utad og de har vært villige til å lære. Det er så flott at ungdom engasjerer seg, synes Jevnaker, distriktssjef for Kreftforeningen Innlandet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.