Christel Meyer, leder for 17. mai-komiteen, synes det er på sin plass når Norges Musikkorps Forbund feirer sitt 100 års jubileum og har utropt 2018 til Musikkorpsenes år.

– Ja, dem skal vi stelle godt med. Et 17. mai-tog uten korps er triste greier, sier komitémedlem Erling Behrens.

Men ellers vil de ikke tukle for mye med tradisjonene denne dagen.

Tradisjonell rute

Småbarnstoget starter 9.45 og følger sin vanlige korte rute. Barna i Vang aktivitetsbarnehage, Skramstad- og Slemsrud barnehage har samarbeidet om underholdning fra scenen.

– Det var noe vi startet med for noen år siden og det er blitt veldig populært, sier Christel Meyer.

– Og heldigvis er det slik at barnehagetoget blir lengre for hvert år. Det er jo et mål for oss, sier Erling Behrens.

Deretter starter skoletoget kl. 11.00, med 150-årsjubilanten Lunden skole helt fremst i toget. Også det toget følger samme rute som tidligere, med innmarsj på Stortorget. Hvert år får komiteen innspill om andre ruter.

– Men vi har valgt å gå om Parkgården siden det er så sentrumsnært, sier Meyer.

Hun minner om at alle institusjoner vil få besøk av korps eller kor.

Egne arrangement

Når skoletoget kommer tilbake til Stortorget, håper komiteen at folk trekker tilbake slik at skolene kommer helt fram på torget. De ber også om at foreldrene venter med å hente barna sine til alle er kommet inn – eller avtale møtested.

Elever fra Lunden skole står for underholdningen på scenen, og de skal framføre smakebiter fra musikkspillet som Tor Karseth har skrevet til jubileet deres. Erle Veie og Ingrid Louise Holter fra Ungdomsrådet holder tale.

Alle skolene har sine egne arrangement etter skoletoget.

Tradisjonen tro er det minnemarkeringer både på Åsta og ved minnesteinen i Strandgata.

De siste årene har det også blitt tradisjon med internasjonal kafé på 17. mai, og det blir det i år også. Det er Hamar frivilligsentral, Hamar Røde Kors og Sanitetskvinnene som står bak denne kafeen i det gamle rådhuset.

LES OGSÅ: Ellas tegning pryder 17. mai-programmet

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.