Årets budsjettbehandling i Hamar kommune kan ikke sies å ha vært annet enn rolig og nesten harmonisk.

Det ga seg uttrykk i en behandling i formannskapet onsdag hvor det nesten utelukkende var verbalforslag. Med andre ord, politikerne stilte seg bak rådmannens forslag.

Katta-tilbud

Det eneste forslaget om å flytte penger, kom fra Arbeiderpartiet, og gjaldt innvandrerungdommer som sterkt ønsker å gå med jevnaldrende i innføringstilbud på Hamar katedralskole i stedet for med folk i alle aldre på Hamar læringssenter slik som i dag.

Forslaget lyder på å omprioritere 500.000 kroner fra kulturskolens budsjett til å kjøpe plass til de ungdommene som ønsker det på Katta.

Ikke godt nok?

Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud uttalte i formannskapet at tilbudet på Katta ikke tilfredsstiller kravene som er satt til grunnskoleutdanning.

– Erfaringen med velkomstklasser er litt varierte, og at elevene har en tendens til å bli litt isolerte, sier Gudbjørgsrud.

Det fikk Arbeiderpartiets gruppeleder Grete Solli til å be om at fylkeskommunen får komme med et innspill i saken, noe de nå vil bli invitert til.

Sykehjem og klima

Fra å være avvisende til Aps forslag, så ordfører Einar Busterud ut til å være litt på gli, forutsatt at Ap finner en annen inndekning enn å hente penger fra kulturskolen.

– Vi vil snu alle steiner i å finne en annen inndekning fram til kommunestyret, forsikrer Solli.

Deretter ble det votert over en rekke verbalforslag.

Ap fikk tilslutning til å be rådmannen om å framskynde bygging av et nytt sykehjem, mens MDG fikk tilslutning til at det fra neste år skal utarbeides klimabudsjett og -regnskap for Hamar kommune. Flertallspartiene fikk tilslutning til at lærere i skolen får nødvendig skolering i forbindelse med innkjøp av iPader i skolene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.