For sjuende gang skal den koselige bakgården på kafeen bli omgjort til en utendørs kinosal fredag og lørdag. Den lille filmfestivalen Bakgårdsfilm skal vise den italienske klassikeren «Postmannen» fredag kveld når mørket faller på. Lørdag kveld viser de den norske dokumentaren «Heftig og begeistret». Da skal Tangen Mannskor sette stemningen før filmen settes i gang. Det er Jørgen Rogne og Lars Meyer som tar seg av det tekniske. Nå har de stort lerret, en prosjektor og et PA-anlegg for å yte filmen rettferdighet.

– Da vi startet i 2011, hyrte vi Bygdekinoen til å vise film, men nå har vi kjøpt vårt eget utstyr. Det er ikke lenger filmruller og pause for å skifte rull, men vi har lagt inn pause likevel, sier Kirsti Hougen. Da vil hun gå rundt med sjokoladekassen som er lånt fra kinoen. Kafeen er også åpen.

Gjennom årene er det vist mange ulike filmer i bakgården, fra gamle lokale filmer, stumfilmer til klassikere som «Cinema Paradiso». Det har også vært foredrag om film og også levende musikk til noen av filmene.

– Det er «Cinema Paradiso» som har trukket størst publikum, sier Kirsti Hougen, som er spent på oppslutningen om helgas filmer. Billetter kan kjøpes på forhånd på Tante Gerda.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00