Det er ungdomsgruppa i Den norske turistforening Hedemarken som kommer med denne henstillingen foran handelsstandens store salgsdag - Black Friday. Ungdomsgruppa har inngått et samarbeid med NLM Gjenbruk i Hamar som holder til i Brukshuset på Stormyra. Alt som leveres inn her blir solgt videre, og overskuddet går til alllmennyttige formål.

– Det er så mye friluftsutstyr rundt omkring som ikke brukes lenger. Både klær og annet utstyr til slikt bruk er veldig slitesterkt, og nå kan noen andre få glede av det, sier Knut Einar Nordhagen, aktivitetskonsulent for barn og unge i Hamar og Hedmarken Turistforening.

Ikke minst, minner han om, er det miljøvennlig å bruke om igjen i stedet for å kjøpe nytt.

Ungdomsgruppa har tidligere hatt bytte- og salgsdager av brukt utstyr på Naturens Hus. Denne gangen har de valgt å samarbeide med Brukshuset.

–Dermed kan utstyret som leveres inn leve videre selv om det ikke skulle bli solgt akkurat på fredag, sier Knut Einar Nordhagen. Ungdomsgruppa skal selv være med i frivilligkorpset på Brukshuset fredag, men det er fullt mulig å levere inn brukte klær og utstyr også etter Grønn Fredag.

Ungdomsgruppa i turistforeningen har nå 10-12 deltakere i alderen 13 til rundt 20 år på tirsdagstreffene. I tillegg arrangeres det helgeturer med deltagere i alderen 13-26 år.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.