Trosvik, som leder avdelingen for skadeoppgjør i Eika, synes de startet en god tradisjon i fjor med å gi en pengegave til Frelsesarmeen. I år følger de opp og håper andre gjør det samme.

– Vi liker å tenke at Hamar er en trygg liten småby, men jeg så tallene for barn som lever under fattigdomsgrensen og det var skremmende, sier Trosvik.

Korpsleder for Frelsesarmeen i Hamar, Rolf-Arne Fagermo, kan underskrive på at det er mange som trenger ekstra hjelp i Hamar.

– Nå fram mot jul ser vi at forskjellene blir enda større enn ellers i året, men akkurat derfor er vi så glad for at det er så stor giverglede her i Hamar, sier Fagermo.

I fjor innbrakte julegrytene i Hamar-området 750.000 kroner. En del ble gitt av bedrifter, lag og foreninger, men det aller meste ble gitt av privatpersoner som passerte en av de seks grytene som settes ut.

– Alt som kommer inn i julegrytene går ut igjen til dem som trenger det mest her i vårt eget område, sier Rolf-Arne Fagermo. Det gjelder både matposer, ekstra julehjelp, kurs i økonomistyring og ikke minst de to julebordene som Frelsesarmeen står for nærmere julekvelden.

Julegryta ved Torghjørnet var altså på plass fredag, men etter hvert vil det komme gryter utenfor CC Stadion, CC Mart’n, Maxi, ved Vikasenteret og i Stange. Har du ikke med deg penger, er det nå mulig å gi sitt bidrag via telefonen. Og som alltid er det Hamar Vest Rotary og Hamar Rotary som gjør en stor dugnadsinnsats som vakter ved bøssene.

– For oss som liker å være ute, er det fint å stå her ved bøssa. Det blir ekstra fint å være ute når en står for en god sak, sier Hans Ruud i Hamar Vest Rotary. Han håper mange tar turen innom bøssa.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00