Fylkesmann Sigbjørn Johnsen har kalt inn partene i jernbanesaken til mekling 15. desember.

Samtidig har fylkesmannen lagt ned innsigelse mot det østre jernbanealternativet. HA har forespurt om fylkesmannen er habil til å mekle i en sak hvor har selv er part. Underdirektør Magne Djup i kommunalavdelingen svarer slik:

– Det er lang tradisjon for at fylkesmannen mekler selv om fagavdeling i samme embete har innsigelse. I rundskriv H-2/14 fra Kommunaldepartementet er om dette uttalt; «Fylkesmannen har flere roller i planprosessen, både som innsigelsesmyndighet og som samordningsmyndighet gjennom rollen som mekler. Fylkesmannen kan også bidra til å løse konflikten og gjennomføre mekling der fylkesmannen selv har fremmet innsigelse. Noe inhabilitetsspørsmål i forvaltningslovens forstand oppstår ikke i den forbindelse.» Det er fylkesmann Sigbjørn Johnsen som vil forestå og lede en eventuell mekling. Det er i denne saken berammet et meklingsmøte forut for kommunestyrenes behandling. I utgangspunktet vil en mekling ikke forsinke en eventuell videre saksbehandling i departementet. Skulle det likevel bli aktuelt med et meklingsmøte også etter kommunestyrebehandlingene, er onsdag 11. januar 2017 foreslått som møtetidspunkt, sier Djup.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.