Rogne var den eneste av By- og bygdelistas 10 kommunestyrerepresentanter som 21. desember som stemte for at dobbeltspor gjennom Hamar skal bygges i det vestre alternativet med kulvert.

Dette falt mot 25 stemmer. Subsidiært stemte Rogne for øst.

La ut på Facebook

Etter kommunestyrets vedtak, uttrykte han følgende på Facebook:

«Jeg er oppriktig redd for at vi med kommunestyrets vedtak ironisk nok får jernbanen i dagens enkeltspor gjennom Hamar i all framtid. Tiltakshaver har blitt utsatt for så mye mistenkeliggjøring og hatretorikk fra framtredende lokalpolitikere, at vi med dette kan ha sørget for at de ikke ønsker ytterligere konfrontasjoner med Hamar kommune,» skriver Rogne.

BBL-politikeren bekrefter overfor HA at han står for sitt utsagn.

Ønsker ikke omkamp

– Når kommunestyret går mot tiltakshaver, som er Jernbaneverket, Statens vegvesen og Fylkesmannen i Hedmark, gjør ikke det at det blir lett å få saken igjennom, sier Rogne, som presiserer at han ikke ønsker noen omkamp.

– Dette er mer en bekymring, en refleksjon jeg har, at når man gå mot så tunge aktører, kan stillstand bli resultatet, sier Rogne.

Han oppfatter at Jernbaneverket av mange har blitt demonisert, noe han er betenkt over.

Hatretorikk

– Du skriver at Jernbaneverket har blitt utsatt for mistenkeliggjøring og hatretorikk fra framtredende lokalpolitikere. Hvem er det du tenker på?

– Da må jeg vise til debatten. Jeg vil ikke kommentere nøyaktig hvem det er jeg mener, sier Rogne.

BBL-politikeren mener at Hamars sjanser til å bli prioritert i Nasjonal transportplan ville ha vært bedre med å følge Jernbaneverkets anbefaling, selv om Riksantikvaren har lagt ned innsigelse mot begge de vestre alternativene.

– Ja, det tror jeg. Som jeg sa i mitt innlegg i kommunestyret, er ikke saken sort/hvitt. Nå har kommunestyret sagt sitt, og saken er på veg inn i storting og regjering, sier Rogne.

I kommunestyret begrunnet Rogne sitt vest-standpunkt med at en sentral stasjonsbeliggenhet er viktig for at jernbane skal bli et enda mer brukt transportmiddel i framtiden.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.