For fredag kveld er det igjen åpent hus i Frimurerlogen.

– Vi har gode erfaringer med slike åpne møter tidligere og prøver igjen, sier ordførende mester i St. Halvard, Per-Olaf Børke. Han håper mange vil ta turen til logen, enten de vil se og høre om dette er noe for dem, eller om de bare vil ha mer informasjon om Frimurerlogen og bygget de holder til i.

– Ta gjerne med kona eller ledsager også, sier Børke, men minner om at det fortsatt bare er menn som kan bli medlemmer.

St. Halvard er Hamars største og eldste loge med 540 medlemmer. Den ble startet i 1908. På grunn av stor pågang, ble St. Torfinn startet i 2001. Den har nå 227 medlemmer. Ordførende mester i denne logen er Anders Hyenes Skeistrand. Fredag er de begge til stede når dørene åpner for publikum. Begge er også fullt klar over at mange forbinder Frimurerlogen med lukkethet og gamle ritualer.

Per-Olaf Børke understreker at ritualene, som har vært like i alle år, er knyttet til opptakene av nye medlemmer.

– Ritualene skal være en opplevelse for den som tas opp eller som går over i en annen grad. Derfor sier vi ikke noe om selve ritualene, sier Per-Olaf Børke som understreker at frimurerlogen både er et fellesskap for egenutvikling, men også et sosialt fellesskap.

Fredag viser de fram salongene og selve logesalen. Det blir også presentasjon av logene og mulighet for å stille spørsmål.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.