– Nei, jeg blir nok aldri odøling, sier Solberg, som opprinnelig kommer fra Balkan, mellom Tangen og Espa i Stange kommune.

I Odal har hun drevet flere butikker, blant annet en hobbybutikk, og i alle disse årene har hun malt og tegnet. Tirsdag hengte hun opp 42 av bildene sine i utstillingslokalet i andre etasje på Maxi. Det var her Ari Behn viste fram sine bilder for kort tid siden.

– Jeg føler som jeg hopper etter Ari. Det spørs hvordan det går, sier Anne Vangen Solberg og ler godt.

Hun har tatt noen kurs innen tegning, men er ellers selvlært. På utstillingen på Maxi er det stor bredde i bildene. Her er det både abstrakte bilder, men også både landskapsmalerier og valmueåkre.

– Jeg blir mer og mer glad i abstrakte bilder, og jeg er veldig glad i farger. Inspirasjonen kommer fra ting jeg opplever, gjerne som en avreagering. Men de som kjenner meg kan se, ut fra fargene, hvilket humør jeg er i, sier Anne Vangen Solberg, som sverger til akrylmaling.

Tidligere har hun solgt noen bilder gjennom butikkene hun har drevet. Hun har også solgt bilder på messe i Vikingskipet og på nettet. Nå håper hun at mange vil stikke innom og se på bildene på Maxi.

– Det har en tendens til å hope seg opp for jeg maler mye i perioder, forteller hun.

Torsdag denne uken er hun til stede på Maxi noen timer fra midt på dagen. Ellers vil utstillingen stå åpen ut mars.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00