Bindeleddet mellom Alvaro i landsbyen San Juan La Laguna og Hamar heter Kari Beth Thørrisen. Hun er musikkpedagog, og i flere år var hun kunstnerisk leder for Dissimilis. Det brakte henne videre til flere land der hun, på oppdrag fra Norad, var med og lagde tilbud for funksjonshemmede barn. Slik kom hun til landsbyen San Juan La Laguna. Der bodde hun hos en familie, og der var også Alvaro. Han hadde tatt utdannelse innen maleri og tegning, og Kari Beth så at han skilte seg ut fra de andre Maya-kunstnerne.

– Han har en kjempegod teknikk, men han har også med seg mye av symbolikken i maya-kulturen. Kolibrier, sommerfugler og den hvite tigeren er med i mange av bildene, men samtidig er det helt annerledes enn den vanlige maya-kunsten, sier Thørrisen.

Leddgikt har satt en stopper for mye av reisevirksomheten hennes, men prosjektet i Guatemala vil hun gjerne følge opp. Derfor er hun der hele februar hvert år. Og da hun var der sist, tok hun med 10 malerier som Alvaro har laget. Håpet er å kunne selge bildene slik at hun kan kjøpe en flybillett til Norge for den unge kunstneren.

– Han har veldig lyst å komme hit og få ny inspirasjon. Det er veldig flott der han bor, men det er begrenset med nye impulser, sier Kari Beth Thørrisen-

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.