Ole Morten Svenkerud og Elin Storsveen, henholdsvis eier og styrer for Flekkenga, er nylig hjemme igjen etter ei uke i Beijing. Der holdt de to lange foredrag under en stor konferanse for barnehageledere. Den store private barnehagekjeden har hele 50.000 ansatte, og de er veldig interessert i hvordan den norske barnehagemodellen fungerer. Kontaktpersonen for denne kjeden er jevnlig i Norge og var innom Flekkenga gårds- og naturbarnehage på en rundtur. Ikke lenge etter kom invitasjonen til Beijing.

Utstyrt med filmsnutter, bilder og et manus med masse stikkord dro de til Beijing – og oppdaget fort at de var hovedinnledere en av dagene. Foran 400 barnehageledere fortalte de om barnehagen der ungene er ute det aller meste av dagen. En tolk oversatt fra engelsk til kinesisk.

– De lo av oss da vi fortalte at vi var en stor barnehage med 100 barn. Vi var på besøk i en kinesisk barnehage med 300 barn, og det var en liten barnehage. De lurte også på hva vi drev med når ungene fikk prøve øks og kniv, sier Elin Storsveen.

Flekkenga gårds- og naturbarnehage har blant annet jakt som tema, og de hadde med bilder som viste elghode og innvoller. Det var også sterk kost for de kinesiske lederne

– Barna her leker mye utenfor gjerdet, og kineserne skjønte ikke hvordan vi kunne våge det, sier Ole Morten Svenkerud.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.