Det er tredje året på rad Oryema Geoffrey tar turen fra Uganda til Norge for å selge bøker. Han tar en bachelor innen rådgivning i hjemlandet. I studentprogrammet inngår en avtale med Norsk Bokforlag.

Ogendo Daniel Oganga fra Kenya er i Hamar for andre gang. Med pengene fra boksalget håper han å kunne avslutte utdanningen som engelsklærer på Universitetet i Uganda i løpet av det neste året.

Begge to understreker at denne ordningen med boksalg er utrolig viktig for dem.

– Vi kan betale for studiene våre, og vi kan også støtte familiene våre. Faktisk kan vi også med disse pengene sette i gang små prosjekter i hjemlandene våre som kan gi jobb til andre, forteller Ogendo Danilel Oganga.

I Hamar er det Adventkirken som sørger for at de har et sted å bo og hjelper dem i gang. De skal nå rundt i Hamar og på Hedmarken med bøker:

–Men vi skal også til Elverum og kanskje helt opp til Tynset, til Strandlykkja og oppover til Mesnali, sier Ogendo Daniel med imponerende god uttale.

På de lengre turene blir den røde scooteren byttet ut med elbil.

Utvalget av bøker er stort og variert. Her finnes både barnebøker, bøker om natur, oppskrifter, om selvutvikling og livsstil. Ei bok om Afrika er også med i årets bokutvalg.

– Det er litt viktig for oss å si at vi er godkjent av UDI, av politiet og at vi har tillatelse med oss. Bare sånn at folk ikke skal bli urolige når vi ringer på, sier Ogendo Daniel Oganga. Terminal med synlig godkjenning har de også med seg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.