Hamar kommune har skrevet brev til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner om behov for avklaring av statlige innsigelser til traseen for dobbeltspor gjennom Hamar. Alle de fire traséalternativene er i tur og orden beheftet med statlige innsigelser.

Kommunen tok blant annet opp spørsmål rundt Fylkesmannen i Hedmarks rolle både fordi de har fremmet innsigelse, og skal mekle i den samme saken.

Nå har svaret kommet. Der går det fram at departementet ikke kan se at saken er av en slik karakter at det bør brukes settefylkesmann.

Hovedregelen er at fylkesmannen skal mekle i alle innsigelsessaker før de oversendes departementet med en tilrådning. Dette er fordi fylkesmannen har langt bedre lokalkunnskap og oversikt over saken, skriver departementet i svaret.

Dersom det foreligger uavklarte innsigelser etter at saken er sluttbehandlet i kommunestyrene, kan fylkesmannen oversende saken til departementet umiddelbart uten videre mekling.

Fylkesmann Sigbjørn Johnsen har innkalt partene i Hamar til mekling 15. desember, som er en uke før saken skal behandles i kommunestyret. Først når saken er sluttbehandlet i kommunestyret, kan kommunaldepartementet starte sin behandling av saken. Departementet vil behandle saken så raskt som mulig, dersom partene ikke finner en løsning lokalt, heter det i brevet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.